Întâlnirea cu familia

Dă-te şi tu gospodină, fată de casă, cuminte şi aranjată. Să pari măicuţă, dacă s-ar putea. Dar nici să fii bleagă şi mută. Nu, să fii tu, dar aşa… cu nişte corecţii.

Nu cobi. Nu te scobi. Nu gânguri. Nu sta ghebos. Nu te uita pe pereţi în timp ce porţi o conversaţie. Nu veni îmbrăcat în tricou. Deschide portiera, sărută mâna. Uită-te în ochii lor şi spune-le ce vor să audă. Nu sta crăcănat pe canapea să creadă mama că s-a rupt pământu-n două. Nu-l lua pe tata la discuţii personale.

Aţi înţeles ideea, da? Cu toţii am trecut prin asta. Prima întâlnire cu părinţii e un dezastru emoţional. Pentru ambii. Întâlnirea aia planificată până în cel mai mic detaliu e de fapt un carnagiu sufletesc. Tu eşti roşie de emoţii, el e gheaţă de nedumerire. Tu nu ştii cum să faci să ajuţi la pusul mesei, el începe să butoneze telecomanda. Tu te dai de ceasul morţii să porţi o discuţie cu mama scoacră, el îşi mai aprinde o ţigară.

Te aşezi şi vrei să respiri. E momentul tău de linişte şi ai impresia că lucrurile s-au calmat când vezi că maică-ta se apropie subit de cuscră. Te bagi în discuţie ca musca în lapte şi ai fi în stare să întrerupi orice subiect care nu te avantajează. Ce mai, eşti o nălucă! De fapt, un vas naufragiat. Iar el, iubirea vieţii tale, e pe o insulă. Alta decât cea pe care eşti tu. El e pe insula cool. El n-are probleme de integrare. Deja vorbeşte cu taică-tu despre cum o să faceţi voi rată la casă şi cum o să vă cumpăraţi primul căţel.

Tu eşti în cădere liberă. Lucruile îţi scapă de sub control şi capul îţi plesneşte de la atâta presiune. Vrei să se termine şi să îţi relaxezi oasele. Să nu mai stai ţeapănă ca un exponat de muzeu. Să mănânci şi tu normal, nu ca la restaurant. Să poţi să râzi cu gura până la urechi fără să îţi fie frică de reacţia socrilor. Să faci o glumă deocheată şi să-i sări în spate. Da, să fii copil şi să-l săruţi.

Ce bine ţi-ar prinde o doză de normalitate, nu?

Reclame

Un gând despre “Întâlnirea cu familia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s