Băiatul mamei

Îl recunoşti de la o poştă. E băiatul care nu ar ieşi din cuvântul mamei nici la 50 de ani şi care se înmoaie în faţa ei exact ca o felie de pâine în lapte. Se înmoaie şi dispare. Da, nu se aude în urma lui nici măcar un zumzet de revoltă, de luptă, de nemulţumire. Nu, e ca un copil care încă aleargă după confirmarea mamei. De fapt, lui îi place rolul ăsta de supus. De neajutorat şi de plăpând. Nu are prea multe de zis în prezența ei. În faţa ta însă face gât.

Şi face pentru că mama l-a învăţat să nu mănânce două zile la rând acelaşi fel de mâncare, l-a învăţat cu blugii călcaţi şi chiloţii spălaţi fără ca el să fi pus vreodată mâna pe detergent. L-a învăţat că orice prostie trebuie tolerată prin mângâiere şi că specimenul care a ieşit din ea este cum nu se poate mai bun, frumos, deştept şi cuminte. Băiatul ăsta al mamei este un băiat. El nu va fi niciodată bărbat. Cel puţin nu al tău. Al unei femei care vrea să facă o casă cu el.

Pe lângă faptul că trăieşte cu falsul sentiment că întotdeauna trebuie iertat şi alintat, mai este şi un iresponsabil. Crede că totul i se cuvine. Ba chiar are tupeul să îţi spună: “păi, mama nu e de acord cu plecarea noastră la mare mai ales că în toamnă avem şi două nunţi” sau “mă duc la mama să mănânc că nu-mi place cum a ieşit mazărea”. Da, e genul de băiat care chiar dacă părăseşte cuibul tot la mă-sa trage să mănânce şi să chicotească. E incapabil să ia o decizie de unul singur.

Şi e de la sine înţeles că un astfel de băiat nu îţi va da niciodată dreptate în defavoarea mamei. Nici să nu îndrăzneşti să îi ceri aşa ceva. E ca şi cum l-ai rupe de la sânul ei când încă îi este foame.

Şi te-ai aștepta ca băiatul mamei sa fie manierat. NU!!!! Aduce flori din ani în paşte, nu sărută şi el o mână, nu e atent la nevoile tale, nu ştie să îţi ţină haina, portiera sau scaunul şi dacă îl iei la bani mărunţi ajungi la concluzia că mă-sa nu a făcut mare lucru cu educaţia lui.

Şi atunci, nu e o pierdere de timp şi nervi pentru tine?

Reclame

2 gânduri despre “Băiatul mamei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s