Mireasa isterică

Mireasa isterică e totuna cu mireasa nebună. Nu o mulţumeşte nimic. Trânteşte totul şi plânge în pumni cu doi ani înainte de nuntă. E cerută, e vrută şi preamărită însă ea e cu sabia-n mână. Nici nu o interesează părerea lui. Asta e chiar ultima ei preocupare. Pentru că EA ştie să organizeze o NUNTĂ. Ea, singură.

E genul de mireasă la care nu vrei să fii domnişoară de onoare. Te va suna de 3 ori pe zi încă dinainte de a rezerva sala de ceremonii.

Vei fi covorul ei de bătaie la fiecare detaliu care nu-i convine. Te va suna şi îţi va toca nervii când:

  • Nu-i mai place rochia la nici trei zile după ce a cumpărat-o
  • Pantofii o strâng, dar ea îndură cu stoicism…doar a visat la ei de doi ani (durerea poate fi şi o posibilă explicaţie pentru nervii ei)
  • Formaţia îi cam falsează piesele, dar nici că şi-ar lua un DJ
  • Fotograful i-a prezentat un album fain, dar parcă nu are încredere în el
  • La video a investit mult, dar dacă plouă…ce se face?
  • Şi-a ales florile, dar parcă le-ar schimba mâine, dacă ar putea. Şi poate. Că doar e pentru a V-a oară când se răzgândeşte.

Te sună şi plânge că nimeni nu o înţelege. Că el nu o mai iubeşte, că părinţii o critică şi că prietenele cele mai bune au trădat-o. Că nu are cu cine să lase animalul de casă în ziua nunţii şi că vecinii deja nu o mai salută cu toată gura. Ţi-ai dat seama. Astea sunt doar exagerări. Ale ei, de mireasă isterică.

Simte că îi fuge pământul de sub picioare şi intră în panică la orice telefon pe care îl primeşte de la angajaţi. Nu se mai poate controla şi de fiecare dată când vă vedeţi la o cafea ca fetele ea vorbeşte numai despre nuntă. Tu nici măcar nu exişti. Ai putea să dispari o jumătate de oră de la masă că oricum nu ar observa.

Şi îţi repetă de sute de ori atribuţiile tale din ziua nunţii. Tu le-ai reţinut de prima dată când ţi le-a zis. Doar nu te pui cu nebuna. Dar ea ţi le repetă şi chiar se uită strâmb la tine dacă observă că nu eşti atentă. Te-ar da afară din rolul de domnişoară de onoare, dar undeva în sufletul ei ştie că nimeni altcineva nu ar suporta-o cu toate ifosele astea.

Şi apoi te sună cu două săptămâni înainte de nuntă. Când vezi numărul ei deja intri în sevraj. Răspunzi şi te pregăteşti să o auzi ţipând. Dar ea plânge. Plânge tare şi apăsat. Sughiţă şi nu înţelegi mai nimic din ce spune. Auzi câteva cuvinte….ANULAT….GATA…ÎNŢELEGI? Apoi respiră şi îţi spune: “Eu nu mai fac nunta! Gata. M-am săturat. Chiar numai eu să mă implic?”

Da, asta e mireasa isterică! E în fiecare dintre noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s