Te-a înşelat. Ierţi sau pleci?

Iubeşti de un an. De 3. De 10. Sau de-o viaţă întreagă. Iubeşti de când te ştii. Iubirea ta construieşte şi distruge în acelaşi moment, e pasională şi indiferentă, războinică şi lașă, copilă şi vampă, e simplă şi malefică. E o cămaşă albă murdărită la guler de slăbiciunile altei femei şi roasă la mâneci de atâtea remuşcări. Până şi nasturii se deschid la atingerea altor mâini, iar pieptul ăla pe care l-ai dorit e altcuiva. E doar un corp în faţa ta care nu te mai ascultă. Ar vrea, dar nu mai simte.

E rece. Aproape morbid de rece. Şi tu te zbaţi să recuperezi ceva ce nu există. Asta nu înţeleg mulţi atunci când sunt înşelaţi. Omul de lângă ei devine un simplu corp care pluteşte pe pânza unui alt vânt. Sunt pierduţi încă dinainte ca tu să îţi dai seama că i-ai pierdut. Şi-au găsit alinarea în mângâierea altor cuvinte şi nu există cale de întoarcere. Sunt prinşi într-o altă poveste care îi face să arunce totul în groapa cu amintiri.

O explicaţie ar fi că sunt îndrăgostiţi cu adevărat. Că au trăit ani de zile în relaţii eșuate şi că în sfârşit şi-au găsit jumătatea. O altă explicaţie ar putea fi ca adrenalina îi împiedică să ia decizii corecte. Iar ultima ar putea fi că sunt prea egoişti şi că nu le pasă.

Indiferent cine eşti sau peste cine dai, atunci când eşti înşelat faci un pas în spate şi taci. E o tăcere cruntă şi cumplit de dureroasă. Asta dacă ai iubit cu adevărat. Viaţa ta se împarte în acel moment în două întrebări: “De ce?” şi “Cu ce am greşit?”. Întrebări care îţi vor adânci durerea şi trădarea pe care o simţi. Mai greu va fi să înţelegi că omul de lângă tine nu are un răspuns la întrebările tale. Şi chiar dacă are, unul plin de explicaţii (nu scuze), tu tot vei rămâne cu “De ce?”.

E greu să ierţi după ce ai fost înşelat. Unii nu o fac niciodată. Pentru că nu pot. Nu pentru că nu vor. Se simt răniţi, vulnerabili, prosti, schingiuiţi de dezamăgire şi goi. Da! Devin şi ei corpuri în derivă. Care nu mai gândesc şi nu mai simt. Şi nu te mai pot privi în ochi. Ar vrea să te uite, dar nu au cum. Ei încă te mai iubesc, dar nu mai pot continua. Nu mai au puterea să sufere din nou. Să rişte şi să spargă zidurile. Ei plâng ca nişte copii şi tu vezi asta. Trebuie să vezi.

Cât despre iertare, şi iertarea asta are forma ei. E o iertare-pedeapsă. Pentru ambii parteneri. Pentru cel înşelat se poate transforma în obsesie, iar pentru cel aventurier în povară. În acel moment nu mai există egalitate în relaţie. Nici măcar normalitate. Loc de glume şi tachinări. Şi cum ar putea fi când tu nu mai ai încredere, când cel de lângă tine a jucat totul pe o carte?

Când tu nu mai eşti TU, iar el e ALTUL

Reclame

5 gânduri despre “Te-a înşelat. Ierţi sau pleci?

  1. Că bine zici. Vorbeam cu un prieten pe tema asta acum ceva timp. Toţi înşelăm, atât barbaţii cât şi femeile, toţi înşelăm sau suntem înşelaţi măcar o dată în viaţă. Şi totuşi, eu una m-am săturat de relaţiile astea cu secrete şi aventuri pe cealaltă parte, adică ce rost mai are să îţi faci o relaţie, să te legi la cap atâta, dacă pe cealaltă parte înşeli? „În acel moment nu mai există egalitate în relaţie. Nici măcar normalitate. Loc de glume şi tachinări. Şi cum ar putea fi când tu nu mai ai încredere, când cel de lângă tine a jucat totul pe o carte?” Da. Aşa este. Aşa că mai bine te îndepărtezi. Altul sau alta. Şi e valabil şi invers, cel puţin în cazul meu, dacă te-am înşelat sau m-ai înşelat e clar că eşti pa, indiferent dacă tu m-ai înşelat sau eu am fost cea care a făcut-o.

  2. Iertarea in cazul de fata (al inselarii) intotdeauna este o pedeapsa, un gest egoist, o razbunare, desi de cele mai multe ori e prezentata tuturor drept cea mai mare dovada de iubire. Ar fi multe de spus despre aceasta iertare care inevitabil transforma cele doua persoane in monstri al caror unic scop va fi acela de a-i face viata un iad celuilalt.

    • E chinuitor cu adevarat. Sa ierti si sa fii iertat deopotriva. Asa cum am spus, din acel moment relatia nu este normala. Nu are cum sa fie. Te simti tradat, te simti ca o carpa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s