Singurul bărbat

O alinta cu minciuni în fiecare dimineață când ea se trezea lângă corpul lui rece, descărcat de sentimente. Îi mângâia șuvițele și i le dădea după ureche ca și cum ar fi compus pe loc imaginea unui tablou neclar. Apoi o săruta pe frunte și se ridica. Ea rămânea în patul lui și număra amintirile strânse într-un breloc spart la colțuri. Atât de fragilă era ea și atât de nepăsător el, dar iubirea făcea ca slăbiciunile și neputințele lui să pară normale, iar nehotărârea și libertatea celui dorit să fie parte dintr-un joc de vânătoare. Și suporta pentru că era al ei. Câteva luni.

Apoi s-a trezit lângă el. Cam șters și cam prea pe dos. Cam nu prea pe gustul ei, dar care o făcea fericită. O iubea cum n-a iubit pe nimeni. Când se uita la ea, se uita cu ochi mici de copil și cu un zâmbet de bărbat îndrăgostit. I-a căzut la picioare și i-a sărutat pielea cu dragostea unui om care dogorește amintirile trecutului și clădește ziduri mari pentru anii ce vor urma.

A fost și el, o aventură de câteva luni. Nu l-a iubit. Nici măcar nu s-a îndrăgostit de el. Îi plăcea să îi fie atinse coapsele cu mâinile alea mari și puțin aspre, dar hotărâte precum încăpățânarea unui animal. Și corpul lui se îmbina perfect cu al ei. Fără spații goale și cuvinte aruncate fără rost. De fapt, între ei nu erau cuvinte, amintiri sau regrete. Erau momente de prezent.

Nu putea să nu îl întâlnească și pe el. Rupt parcă dintr-un vis nebun. Cine ar fi crezut însă că oamenii visează atât de diferit? Și ce păcat că tocmai visele astea nu împart niciodată aceeași pernă. În urmă a rămas amintirea amară a unei gustări pe care nu a știut să o savureze pe măsură și cu zeci de întrebări care i-au închircit sufletul.

Bărbații ăștia din trecut sunt ca niște flori uscate puse într-un colț al camerei. Nu ne mai ating, nu ne mai sună și nu ne mai iubesc. Ne privesc ofilit, la trecut. Fiecare bărbat e măcar o dată în viața lui dorința completă a unei femei!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s